diumenge, 24 de juny del 2012

Treskant a Lespaüles i Via ferrada El Castellaso

Matí
Realitzem el tram de carrera a peu per tal de senyalitzar-lo de cara a la duatló del dia 1 de juliol. M'ho he passat molt bé, el recorregut és espectacular, carenant i ascendint per terreny d'isards, amb unes vistes fantàstiques de la cara sud de l'Aneto, Castanesa, i pic del Gallinero, raconets que ens ofereix la Ribagorça...
Tot un regalàs que em fan l'Albert, el Tito i en Miquel: GRÀCIES !!!



Tarda
Via ferrada curta, de dificultat mitjana, i ben equipada. Orientació nord, a la tarda s'escapa dels rajos solars. La pared és perfecta per un equipament com aquest, les vistes a dalt, fantàstiques. L'accès és en direcció Sesué, ben senyalitzat, per pista forestal en bon estat, a escassos cinc minuts de la carretera principal que mena a Benasque i abans d'arribar-hi.

dissabte, 23 de juny del 2012

La Terreta Btt

    Paisatge singular, sense desnivells excesius, voltors, la primavera es fa patent, i també la calor, que apreta. Volta clásica, sortint desde el trencall de la nacional amb les indicacions de Torre de Tamúrcia. Carretera, pistes i algun camí entre els roures, Espluga de Serra, Aulàs i algun altre poble abandonat. 49km i uns +900m. La suada ha sigut bona... a la nit, baixada de falles, tradició típica d'alguns indrets pirinencs i que val la pena veure algún cop a la vida.
Espluga de la Serra




Roureda

Mas de Barreda+ovelles i cabres


divendres, 22 de juny del 2012

Pla de l'Ermita-Vall de Boí

       Dissabte, enganxada l'esquena, marejos i estòmag regirat, poca cosa més que un passeig a Buira, intento que em passi el mal.
         Diumenge, sortida amb la bici fins al Plà de l'Ermita, per no carregar-me, tota l'estona vaig per carretera, 51 kms. Continuo amb la mostra de romànic de la vall, en aquesta ocasió, Sant Quirc , molt senzilla, i fora de les declarades Patrimoni, està ubicada en un indret estratègic, orientada al sud, i massa restaurada... però de totes maneres, no ens l'hem de perdre.

Sant Quirc

Vista des de el Pla de l'Ermita, ginesteres
Campanar de Sant Joan (Boí)

 Olor de ginesta, colors saturats,  cel clar, aire fresc de la muntanya. Això és que trobes a la Vall de Boí, i edificacions del segle X-XI... A Boí, l'ermita de Sant Joan, preciosa, al costat de la oficina i seu del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici . Al plà de l'ermita , Sant Quirc d'una sola nau, sense campanar i d'una sobrietat que contrasta amb l'estil lombard de la resta de les esglèsies que es troben a cotes més baixes, potser és aquesta la raó....
















Al mig dia, dino a la vora del riu, a l'accès de la Vall, prop de la presa de Cavallers, on desprès camino una mica , i fotografio algunes de les plantes que es troben en plena floració.

UN LUXE,  i en 40 minuts, a casa...
Sant Joan (Boí)

Abside, estil lombard, St. Joan

Sant Quirc
Cavallers

Orquídeas

Corniol (Aquilegia Vulgaris)

diumenge, 10 de juny del 2012

Sobre rodes a la Val d'Aran

Cap de setmana, aquest necessito quedar-me a prop de casa, i aprofito per visitar la Val d'Aran, ara sense el seu mantell blanc. El paisatge és un esclat de color, on predomina el verd, i alguna clapa de neu a les cotes més elevades. Els prats, farcits de flors oloroses, i els carrers i les  pistes, pràcticament desèrtics, quin contrast amb l'hivern !!.

Esglèsia de Salardú

Narcís (Narcissus poeticus)

Rovell d'ou (Trollius europaeus)

Magnífic exemplar  cavall pirinenc

Dissabte

       Sortida de Salardú, remunto la Val d'Aiguamog, Banhs de Tredós, fins al trencall que mena al Refugi de Colomers. La pista continua remuntant la muntanya, fins a arribar al coll, on tot serà descens , ara per la Val de Valarties. Per arrodonir el desnivell i els kms, pujo fins a Baqueira. Així surten 41kms  uns +1.100m.

Pedalant per les pistes d'esquí de Baqueira-Beret

Mongarri
 Diumenge
Vista de Bagergue, ben petit,entre muntanyes

Val de Ruda, entre albissons
      Surto del poblet de Baqueira, desèrtic... enfilo direcció Mongarri,  passant per les pistes, d'esquí fins al parking de l'Orri. Arribo a Montgarri plovent . L'ambient allà és extraordinari, i està ple de ciclistes. La tornada la faig per la pista, baixo pel GR a l'entrada del parking de Orri, i fins a Bagergue tot baixada per camins i corriolets, molt divertit. Unha, Salardú i camí que segueix el riu fins a la Val de Ruda i el pont que creua el Garona fins a la carretera del port, ara ja baixada fins al cotxe, desprès de 39kms, i penso uns +1.000m. La Val d'Aran no defrauda mai, res a envejar a altres entorns de muntanya europeus.
Ull de perdiu (Myotosis alpestris)